3 tips voor het reageren op inpakwerk

Regelmatig krijgen we vragen over het reageren op vacatures. Sommige mensen reageren op één of meerdere vacatures en zijn teleurgesteld dat ze geen reactie krijgen. Eén van de voornaamste redenen is dat wij gemiddeld al tussen de 400 en 700 reacties per vacature krijgen. Daarnaast krijgen de bedrijven ook reacties binnen via vele andere kanalen. In veel gevallen zal het dus enige tijd kunnen duren voordat je een reactie krijgt. Je kunt echter zelf ook een aantal dingen doen om een reactie te bevorderen.

1) Zorg dat je uitvoerig beschrijft waarom jij denkt in aanmerking te komen voor het beschikbare werk. Dagelijks krijgen we via Facebook en de website honderden reactie binnen in de trant van ‘Ja, leuk’ of ‘Ik heb interesse’. Als er een selectie gemaakt wordt van de binnengekomen reacties dan vallen dergelijke ‘sollicitaties’ meteen af.

2) Reageer op iedere vacature die je aanspreekt. Wij kunnen je reactie alleen meenemen als je op de daadwerkelijke vacature reageert. Een reactie als ‘ik heb al op een vorige vacature gereageerd’ of ‘het maakt me niet uit wat voor inpakwerk’ kunnen we niets mee.

3) Zorg ervoor dat je correct blijft in je reacties. Sommige mensen plaatsen vervelende reacties en gaan onwaarheden over onze website op kanalen als Facebook plaatsen. Let erop dat het vermelden van dergelijke onjuistheden (je moet op deze website betalen, etc.) valt onder laster en smaad. Het helpt je sowieso niet om in aanmerking te komen voor werk, maar daarnaast kan het ook vervelende juridische consequenties hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>